Či už vediete bistro, kaviareň alebo stánok so zmrzlinou, optimalizácia obalových materiálov vám ušetrí nemalé sumy v nákladových položkách. Eko obaly na jedlo totiž znižujú množstvo odpadu a šetria životné prostredie. Popritom si získajú aj srdcia vašich zákazníkov.
Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ekologické obaly na jedlo sú drahšou alternatívou ku klasickým obalovým materiálom, z dlhodobého hľadiska je pravdou presný opak. Nákupom ekologických obalov firmy síce zaznamenajú vyššiu počiatočnú investíciu, ale pokiaľ môžu materiály opakovane použiť, zníži to potrebu nákupu ďalších a ďalších jednorazových riešení.
Navyše si ekologické gastroobaly získavajú stále väčšiu priazeň zákazníkov z generácie Y aj Z, ktorí v priebehu času prinášajú firme vyššie zisky aj bez používania dodatočného marketingu.
Prečítajte si náš najnovší článok a objavte, ako vám ekologické obaly na jedlo pomôžu znížiť náklady vo vašom podniku.
5 spôsobov, ako ekologické obaly na jedlo pomáhajú znížiť náklady firmy
Ekologické obaly na jedlo majú viaceré výhody a benefity pre vaše podnikanie.
Zmenšujú množstvo odpadu
Ku kľúčovým výhodám používania eko obalov patrí pozitívny dopad na životné prostredie. Pomocou ekologických materiálov sa znižuje množstvo vyprodukovaného odpadu a uhlíková stopa firmy.
Niektoré gastro prevádzky používajú natoľko kvalitné a ekologické, znovu použiteľné obalové materiály, že zákazníci môžu tieto obaly opakovane používať na svoje donášky jedla, čím obe strany ušetria nielen cenné finančné zdroje, ale aj množstvo odpadu. Ten by inak prispel k ďalšiemu znečisteniu a zhoršeniu životného prostredia.
Minimalizujú náklady na dopravu
Eko obaly z recyklovateľných materiálov majú často nižšiu hmotnosť ako tie klasické. Znižujú tak náklady na prepravu a šetria pri nej aj nemalý priestor. Hlavne z tohto dôvodu sa v posledných rokoch stali v gastro odvetví veľmi obľúbenými napríklad zatavovacie misky.
Zjednodušujú život zákazníkom
Záväzok zodpovedného pristupovania k udržateľnosti a ochrane prírody firmám prináša priazeň nových zákazníkov, ktorí majú rovnaké hodnoty. Ako vo svete, tak aj na Slovensku preto nie je výnimkou, že si zákazníci vyberajú donášky a reštaurácie aj podľa ekologickosti obalov. Používanie eko obalových materiálov zákazníkov teší a podnikom prináša lojálnych vracajúcich sa klientov. Podľa výskumov je až 70 % zákazníkov ochotných zaplatiť za ekologické balenia aj vyššie finančné obnosy.
Chránia jedlo a nápoje
Ekologické obaly z odolných materiálov sú vysokej kvality zachovávajú jedlá a nápoje v bezpečí nielen pri prevoze k zákazníkovi, ale v prípade jedla a pitia. Nehrozí nutnosť opätovného balenia alebo používania dodatočných obalových materiálov. Vďaka dobrej ventilácii navyše zostanú pokrmy a nápoje čerstvé dlhšiu dobu.
Šetria celkové náklady
Pri používaní premyslených ekologických obalov dokážu firmy z dlhodobého hľadiska ušetriť hneď na niekoľkých miestach. Tým prvým je automatizácia balenia. So zatavovacími alebo polo-automatickými baliacimi strojmi ušetríte množstvo času aj úsilia personálu nehovoriac o množstve odpadu.
Mnoho miest na Slovensku a spoločností na spracovanie odpadu dnes dbá na zvyšovanie podielu recyklovateľných materiálov, napríklad finančným zvýhodnením tých, ktorí vytvárajú čo najmenej odpadu. Pokiaľ budete viac recyklovať alebo tvoriť s eko obalmi menej odpadu, malo by sa to odraziť aj v znížených poplatkoch za odpad.
Čo celkové náklady firmy naopak zvyšuje?
Celkové náklady na balenie zvyšuje:
- – neefektívne balenia, ktoré sa ľahko poškodia,
- – prispôsobovanie produktov obalovým materiálom a nie naopak,
- – pridlhý čas balenia produktov,
- – sporadická alebo chýbajúca optimalizácia obalových materiálov,
- – veľké množstvo obalov, ktoré musí spotrebiteľ odstrániť.
Šetrite s eko obalmi aj vy. Pridajte sa k nám
Túžite po úspore nákladov na balenie? Alebo sa jednoducho chcete vydať na cestu k udržateľnému biznisu? Kontaktujte nás a získajte riešenia ušité na mieru vašim potrebám.