Rastúci záujem o donášku jedla núti reštaurácie a bistrá neustále inovovať. Objavte preto aj vy 7 najúčinnejších trikov, vďaka ktorým vaše obaly na jedlo získajú užitočnú konkurenčnú výhodu.
Tieto jednoduché tipy a triky vám s prehľadom pomôžu vyniknúť:
1. Uprednostnite kvalitné EKO materiály
Všetko začína výberom kvalitných materiálov. Donáškové obaly musia nielen zabezpečiť spoľahlivú ochranu jedla počas prepravy a udržať jeho stálu teplotu, ale zohľadňovať aj environmentálne aspekty. Neváhajte preto a pozrite si našu ponuku. Spoznajte kvalitné ekologické obaly vyrobené z obnoviteľných prírodných materiálov, ako sú bambus a cukrová trstina.
2. Využite možnosť potlače
Ďalší trik, ako spoľahlivo zviditeľniť svoju značku je branding na mieru. Potlač obalov pridá vašej firme na kvalite a vytvorí o vás pozitívny obraz. Nenechávajte preto vaše donáškové krabičky a poháre bez originálnej potlače, ktorá je aj výbornou formou firemnej propagácie.
Náš tip: Firemnú potlač môžu využiť firmy, ktoré catering zabezpečujú, ale aj spoločnosti, ktoré si ho objednávajú. Predtým, ako sa však rozhodnete pre branding na mieru, uistite sa, že ste do tlačiarne poslali správne podklady.
3. Venujte čas príprave podkladov
Pre vytvorenie originálneho obalu, ktorý zaujme vašich zákazníkov je kľúčové to, aké podklady pošlete do tlačiarne. Uistite sa, že fotografie, ktoré sa majú pri brandingu použiť sú dostatočne ostré, kvalitné a v správnom rozlíšení.
4. Stavte na jednoduchosť
Pri tvorbe loga dajte prednosť jednoduchému a čistému dizajnu, ktorý bude pre vašich zákazníkov ľahko zapamätateľný. S tým samozrejme súvisí aj výber vhodného písma.
5. Premýšľajte nad typografiou
Typografia je základ! Na obal si vyberte font, ktorý bude čitateľný a perfektne doplní vaše logo. Pred finálnym návrhom, ktorý pošlete do tlače preto zvážte so svojím tímom viaceré návrhy. To, ako váš obal bude vyzerať je síce dôležité, ale to, či má vaše balenie aj správny tvar a veľkosť je priam kľúčové.
6. Zvoľte správnu veľkosť a tvar balenia
Vec, ktorú vždy odporúčame našim klientom dôkladne zvážiť je voľba vhodného balenia. Zbytočne veľké alebo nesprávne zvolené obaly majú veľký vplyv na zákaznícku skúsenosť. Zákazník ľahko nadobudne dojem, že vám na prezentácií jedla nezáleží, čo sa odrazí aj na jeho celkovom dojme a spokojnosti.
Naopak, originálne alebo dizajnovo čisté EKO obaly spoľahlivo prilákajú nových zákazníkov, ktorí budú chcieť svoju objednávku odfotiť a zdieľať aj na svojich sociálnych sieťach. Prieskum agentúry OnePoll ukázal, že až 80 % ľudí aspoň raz za život pocítilo túžbu ochutnať jedlo, ktoré zdieľali ich priatelia na sociálnych sieťach. S výberom správneho balenia na jedlo však úzko súvisí aj kontrola funkčnosti.
7. Nepodceňte funkčnosť obalu
Máme pre vás posledný, ale veľmi dôležitý tip. Pred tým, ako obaly použijete, zistite, čo sa stane, keď sú naukladané na seba. Vydržia ten tlak? Nepretečú alebo neprasknú? Skutočne funkčný obal musí totiž zaručiť že váš zákazník obal s objednávkou ľahko otvorí, zatvorí a pohodlne prenesie.
Náš tip: V prípade pokrmov, ktoré sa skladajú z viacerých príloh pre istotu odporúčame použiť Menu boxy. Rozdelenie obalu na viaceré priehradky zabráni premiešaniu jednotlivých častí jedla a udrží ho v dokonalom stave počas celej doby donášky.
Máte ďalšie otázky? Poraďte sa s nami
Ak potrebujete poradiť s výberom, prípadne máte záujem o ďalšie informácie, ako vytvoriť jedinečné gastroobaly, my v NidEko vám s tým ochotne poradíme.